Tack Ale Brukshundklubb för den fina Ale-hästen x).
Den pryder mitt skrivbord.

Inki Sjösten

Ale Brukshundklubb 1-2 februari 2002
Allmänlydnad och peppning

Innehåll

Fredagskvällen 1/2  
Inledning och teori enligt häftet Målbildsträning 

Lördag 2/2               
Repetition av gårdagskvällens teori.

Enskild träning
av
- Fyrklövern
- ORD-inlärning av ligg
- Ordkontroll
- "Sagt ord gäller"
                         
Gruppträning av positioner av olika slag, ordet kom, "sagt ord gäller" (dominans) mm
                                  
Fortsatt resonemang om kursverksamhet och tävlingsmoment

Mail 3 februari från Anna-Lena Svensson:
"Jösses, vad hjärncellerna arbetar!
Vilken inspiration! Nu jobbar vi vidare..."
 
x) Angående "Ale-hästen" så vill jag gärna berätta lite mer om keramikern. Cecilia Carlsson bor här i Älvängen och fick kulturstipendium för några år sedan och har därmed utökat sin verksamhet rejält. Hon är mycket hundintresserad, har själv pudel just nu, och gör fantastiska hundar i lera. Underbara i uttrycket, hon kan fånga det eftersom hon har intresset för hund. Vi i klubben brukar få priser av henne till våra tävlingar och det är mycket uppskattat. Ale-hästen tillkom som en symbol för vår kommun och den har blivit mycket användbar./Anna-Lena Svensson

Mail 21 mars från Anna-Lena Svensson:

Hej Inki!
 
Här lyser solen idag men vinden är kall. Tänkte att jag skulle höra av mig till dig för att tala om hur det går för oss.
Vi kan bara säga det att vi känner oss så nöjda! Utvärderingen av helgen med dig var genomgående mycket positiv. Vi vill ha mer!!!
Vi blev alldeles fullmatade med massor och nu håller det på att sortera ut sig.
 
För det första så har vi nu startat tre kurser med utgångspunkt på den gröna kursplanen. Två som nybörjarkurser och en som en slags fortsättningskurs men ändå från början, om du förstår. Angela och jag har en underbar nybörjargrupp med allt från toypudel till irländsk varghund!!! Vi har kört introduktion precis enligt planen och det började lysa i ögonen på dem trots att kvällen blev sen...Efteråt sa vi båda att mentalt sett känns det som om vi redan gjort kursen! Konstigt. Nu har vi haft en praktisk gång och det känns så himla bra. Alla kom med sina belöningspåsar och tog det på allvar. Konsten är nu att lära dem använda den på rätt sätt.
Bengt (min man) och Pia som har den sk fortsättningsgruppen sa detsamma. Det kändes väldigt positivt även i deras grupp. Fast de har några ekipage som varit med tidigare och de såg väl ut som frågetecken.
Den tredje gruppen hade sin första praktikgång i går kväll och jag har inte hört något från dem ännu. Hoppas att det är lika bra där.
 
Alltså, detta konceptet känns bara så himla bra. Genomtänkt och stämmer så bra överrens med samarbetet i flocken! Jag ser verkligen fram emot hela denna kursgenomgång. Och kan du tänka dig, min rampfeber har jag kommit över! Jag vet att jag kan och jag har ett gott stöd i boken och framförallt i kursplanen. Det gör att deltagarna också känner sig delaktiga. Vi har också använt en del overhead från målbildshäftet. Visst, får man vara ödmjuk, att vi stöter på patrull någongång men med ett gott humör och stor entusiasm går väl det att lösa! Nu kanske jag tar ut lite i förskott, vi har ju inte genomfört hela kursen och inte fått någon utvärdering ännu, men jag har svårt att tro att vi ska misslyckas.
 
Nu till framtiden!
Hur kan vi fortsätta? Du pratade om att kanske kunna komma tillbaka en kväll eller så, om du har vägarna förbi. Vi ska ju inte hasta på. Vi behöver få lite erfarenhet från denna kursen, men det gäller att hålla uppe tråden. Vi håller på i stort sett hela maj, sedan ska vi ha en jubiléumsutställning och lydnadsprov den 1 juni. Klubben är 20 år i år!
 
Finns det någon möjlighet att längre fram ordna en helgkurs, fre-sön. Med mer målbildsträning, bruks...Många vill ha lite mer praktisk träning.

Anna-Lena