Sörmlands-
distriktet

Ledarträff med Inki Sjösten 31/8 2002

Lördagen den 31 augusti samlades cirka 30 handledare/instruktörer till en PEP-kurs med Inki. Tanken var att följa upp de utbildningar inom distriktet där Inki varit med, för att ytterligare fördjupa kunskaperna kring målbildsträning och det kurssystem där målbildsträning är inlärningssättet.

Klubbar som sänt deltagare var Nyköpings BK, Eskilstuna BK, Oxelösunds BK, Gnesta-Trosa BK, Haninge BK, Strängnäs BK, Flens BK och Katrineholms BK.

Teorin följde det utdelade häftet om Målbildsträning.
De praktiska övningarna bestod dels av de grundläggande elementen fyrklövern, ängeln, spegeln, tystnaden och ordet (FÄSTO) och dels det som deltagarna listat vid starten.

Många lämnade in utvärderingar av dagen och jag citerar här dem som skrivit under med sina namn - något urval fick det bli.

Jessica A Katrineholms BK: Framförgående var bra med hjälpförare för att få ett bra ställande. Ställande under gång var också bra med hjälpförare. Ett stort tack!

Anja Skoog & Dino Flens BK: Eftersom jag själv gärna vill analysera och tänka igenom vad jag gör, så uppskattar jag att metoden är så väl genomtänkt. Sedan förbehåller jag mig alltid rätten att värdera metoden och individanpassa den till min hund - men det tror jag är OK ... Mycket pedagogiskt, mycket innehåll på kort tid och mycket underhållande framfört. Ett stort tack!

Christer Glanmann Katrineholms BK: TACK för en bra dag! Jag skulle ha önskat att alla klubbens instruktörer hade deltagit. Jag skulle vilja ha en dag till, som koncentreras på pedagogiken i att lära ut att träna hund - dvs en dag riktad till instruktörer på valp/grundkurs. Det är ju skillnad på att lära själv och att lära ut. Sammanfattningsvis en intressant dag som väcker nya "lära-om-tankar" hos mig.

Helén Lundh Eskilstuna BK: En helt underbar dag. Otroligt intressant och lärorikt. Har fått en otrolig AHA-upplevelse när det gäller målbildsträning. Jag har fått in så mycket tips att det "spritter" i benen att få ut och träna. Mycket matnyttigt att använda på kurserna. Tack för en härlig dag som gett inspiration till max.

Annika Karlsson Flens BK:  Kursen har varit intressant och mycket givande. Tydlig motivering till varför beröm, belöning och slut-ordet kommer i rätt skede. Har gjort en tydlig bild av hur och varför man ska vara som förare och att det är upp till mig som förare att få hunden att göra momenten bra. Motivationen och fyrklövern har fått en annan värdering hos mig efter denna dag. Jag tycker att dom flesta funderingar kring olika moment har fått svar. Har funnits tid till frågor.

Curt Andersson Eskilstuna BK: Jag har lärt mig: Att genom att utgå från hunden och dess förutsättningar med målbilder blir inlärning av många moment "enkelt". Fast f-n vet hur man får ihop det i slutändan. Det svåra är för mig. Mycket tänkvärt.

Inki Sjösten kursledare:
Det var en trevlig dag med entusiastiska deltagare. Lite svårt med så många på träning ute men det är nog ändå bättre än ingen ute-träning alls. Jag tror det är viktigt att få pröva direkt med egen hund när man hör något "nytt" för att se att det funkar i verkligheten. Infon att alla skulle ha hund med hade nog inte nått ut, så det får vi tänka på till nästa träff.

Jag önskar sörmlandsklubbarna lycka till med sin kursverksamhet och hoppas förstås att de lärdomar deltagarna fått under denna dag kommer väl till användning.

Vi ses!